Digimahdollistaja-webinaarissa opit mahdollistamaan asiakkaille digiarkea 

Kaksi ihmistä tietokoneen äärellä.

Miten työntekijä pystyy mahdollistamaan asiakkaille digiarkea aikaa säästävästi, osana muita arjen tukitoimia? 

Asumispalveluissa ja päiväaikaisessa toiminnassa edistetään asiakkaiden osallisuutta ja tuetaan mahdollisimman itsenäistä elämää.  Osallistuminen, osallisuus ja omatoiminen arki edellyttävät tänä päivänä digitaitoja. Koska arkemme on sähköistynyt, arjen tuki sisältää väistämättä myös digitukea ja -opastusta.  

Digimahdollistajan opas 

Aspa-säätiön Digiloikkarit-toiminnassa on laadittu Digimahdollistajan opas, joka on tarkoitettu tukemaan arjen tukipalveluiden työntekijöitä asiakkaiden digiarjen rakentamisessa. Opas on käytännönläheinen ja siitä löytyy vinkkejä, miten kaiken kiireen keskellä rakentaa asiakkaalle omatoimista digiarkea. Opas on vapaasti saatavilla osoitteessa opi.aspa.fi. Sen käyttö edellyttää rekisteröitymistä.   

Digimahdollistaja-webinaarit 

Digiloikkarit-toiminta järjestää oppaan sisällön pohjalta marras-joulukuun aikana kolme kertaa tunnin mittaisen Digimahdollistaja-webinaarin. Webinaarissa käsitellään digiosallisuutta sekä pohditaan, miten työntekijä pystyy mahdollistamaan asiakkaille digiarkea aikaa säästävästi sekä osana muita arjen tukitoimia.   
   
Webinaarit ovat ilmaisia mutta niihin tulee ilmoittautua etukäteen. Jokaisen webinaarin sisältö on sama. Webinaarit pidetään Teamsissa ja osallistumislinkki toimitetaan ilmoittautuneille muutama päivä ennen tapahtumaa.   
   
Kuhunkin webinaariin otetaan enintään 50 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.   
Ilmoittautumislinkki aukeaa ajankohtaa klikkaamalla.  

Ajankohdat ovat  

Jos olet kiinnostunut aiheesta, mutta mikään ajankohdista ei sovi, tai jos haluatte organisaatiollenne oman, erillisen webinaarin, ota yhteyttä Kirsikka Järviseen (p. 040 593 3799 tai kirsikka.jarvinen@aspa.fi). Teille voidaan järjestää oma webinaari, mikäli osallistujamäärä on vähintään 12 henkilöä.   

Digiloikkarit-toiminta vahvistaa arkeensa tukea tarvitsevien mielenterveyskuntoutujien ja vammaisten henkilöiden osallisuutta ja valmiuksia pärjätä digitalisoituvassa yhteiskunnassa.  Toiminta on osa yleishyödyllisen Aspa-säätiön kehittämistoimintaa, jota STEA tukee.