Suosittelen mielialapäiväkirjasovellusta oikeastaan kaikille, mutta erityisesti siitä oli apua epävakaan persoonallisuuteni seuraamisessa.
Jos koet arjessasi haastetta saada itsesi liikkeelle, etkä oikein tiedä mikä vaikuttaa mihinkin mielialaasi, suosittelen että edes kokeilet sovellusta. Se voi tehdä suuren eron arkeesi, niin kuin minulle kävi.
Lähdin mielialapäiväkirjasovelluksen testiryhmään mukaan uteliaisuudesta ja koska sitä suositeltiin minulle. Minulla ei oikein ollut odotuksia sovelluksesta. Vähän mietin, miten se toimii ja onko sen käyttäminen hankalaa.
Testasin Daylio-sovellusta ja koin sen käytöstä hyötyjä. Pystyin tarkkailemaan, mikä vaikutti mielialaani. Huomasin esimerkiksi, että ne päivät, kun tein tilaamisen sijaan ruokaa itse, olivat positiivisempia. Sen lisäksi, että sain paremmin kiinni mielialoistani, tiesin myös, miten saada se pysymään korkeammalla.
Jos koet arjessasi haastetta saada itsesi liikkeelle, et oikein tiedä mikä vaikuttaa mihinkin mielialaasi, suosittelen että edes kokeilet sovellusta.
Testaamaani sovellukseen pystyi myös laittamaan tavoitteita, joiden avulla sain arjestani paremmin kiinni. Merkitsin esimerkiksi ne päivät, jolloin siivoaisin, kuntoilisin tai tekisin koulutehtäviä. Nämä toivat arkeeni rytmiä ja sisältöä.
Vinkkinä uusille käyttäjille sanoisin, että testatkaa rohkeasti eri toimintoja. Asettakaa esimerkiksi edes yksi tavoite päivälle, vaikka se olisi vain sängystä ylös nouseminen, sekin on jo paljon. Toivon, että muut saavat sovelluksesta yhtä ison hyödyn, kuin minä.
Carita, Joensuu
Kiinnostaako sinua seurata omaa mielialaasi?
Aspa-säätiön Arjen koodit -hankkeessa 19 mielenterveyskuntoutujaa testasi miten puhelimeen tai tablettiin ladattava mielialaa kartoittava sovellus voi auttaa arjessa. Moni testiryhmään osallistunut koki hyötyvänsä sovelluksesta. Se auttoi oman voinnin seurannassa ja tunnistamaan tekijöitä mitkä vaikuttavat mielialaan joko positiivisesti tai negatiivisesti.
Blogin kirjoittaja osallistui testiryhmään ja kirjasi omia mielialojaan sekä päivän aikaisia tapahtumia ylös kahden kuukauden ajan.
Testatut sovellukset Daylio ja Mielialapäiväkirja (Jonathan Sautter) ovat molemmat suomenkielisiä ja helppokäyttöisiä. Daylion voi ladata ilmaiseksi Google Play -kaupasta tai Apple Storesta ja Mielialapäiväkirjan Google Play -kaupasta.
Jos kaipaat opastusta sovellusten käyttöön, Aspa-säätiön Digi Haltuun -hankkeen kouluttamat digikaverit auttavat tarvittaessa. Saat heihin yhteyden laittamalla viestiä osoitteeseen arjenkoodit@aspa.fi.
Lue lisää testauksen tuloksista: Oman mielialan tunnistamiseen apua älypuhelimen sovelluksesta