Päiväaikainen toiminta tarjoaa arjen taitoja, sosiaalista kanssakäymistä ja sisältöä kuntoutujan arkeen.
Tampereella sijaitseva Aspa-koti Metsätupa tarjoaa vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaista päiväaikaista toimintaa aikuisille ihmisille, joilla on aivovamma tai muusta neurologisesta syystä johtuva samankaltainen oireisto ja ohjauksen tarve. Metsätupa sijaitsee viihtyisissä ja esteettömissä tiloissa Tampereen keskustassa Finlaysonin alueella, erillisessä Wärjäämö-rakennuksessa. Päiväaikaista toimintaa on tarjolla arkisin klo 9–15.
Mitä päiväaikainen toiminta on?
Päiväaikainen toiminta on ryhmämuotoista toimintaa ja se voi sisältää esimerkiksi leivontaa, liikuntaa, kädentaitoja tai muuta luovaa toimintaa, keskusteluryhmiä vaihtuvilla teemoilla sekä elokuvien ja dokumenttien katselua. Teemme vierailuja läheisiin museoihin ja hyödynnämme lähialueen ulkoilu- ja retkikohteita. Suunnittelemme aktiviteetteja yhdessä asiakkaiden kanssa.
Toiminnallamme tuemme vaikeavammaisten asiakkaidemme elämänhallintaa, edistämme sosiaalista vuorovaikutusta sekä vahvistamme taitoja, joita asiakkaamme tarvitsevat selviytyäkseen mahdollisimman omatoimisesti arkielämän toiminnoista. Ohjaajiemme erityisenä osaamisalueena on aivovammasta tai muusta neurologisesta syystä johtuvien oireiden ja erityistarpeiden huomioiminen toiminnassa.
Jokaisella asiakkaallamme on oma yksilöllisesti laadittu päivätoimintasuunnitelma, jonka mukaan hän osallistuu toimintaan.
Meille Metsätuvan päivätoimintaan voi tulla tekemään ja kokemaan tai vain olemaan.
Miten päiväaikaisen toiminnan asiakkaaksi?
Vammaispalveluita (kuten päiväaikainen toiminta sekä päivätoimintamatkat) haetaan oman kotikunnan vammaispalveluiden kautta. Päiväaikaiseen toimintaamme voi tulla tutustumiskäynnille ottamalla yhteyttä Aspa-kodin henkilökuntaan.
Mitä päiväaikainen toiminta maksaa?
Vammaispalvelulain mukainen päiväaikainen toiminta on asiakkaille maksutonta. Toimintapäivän aikaiset ruokailut kuitenkin laskutetaan asiakkailta itseltään jälkikäteen esimerkiksi kerran kuussa. Pienituloisilla on mahdollisuus hakea taloudellista tukea päivätoiminnan ruokailumaksuihin vammaispalveluiden kautta.
Minkälainen päiväaikaisen toimintapäivän rakenne on?
- klo 9.00 Päivätoimintapäivä alkaa, tarjolla aamukahvi ja halukkaille myös aamupala
- n. klo 10.00 Aamupäivän ryhmät, 2–3 ryhmää, asiakkaat valitsevat mihin ryhmäsisältöön haluavat osallistua. Ryhmien sisällöt vaihtelevat, niissä voi olla esimerkiksi musiikkiryhmiä, sisä- tai ulkoliikuntaa, museovierailuja ja retkiä, keskusteluryhmiä, kädentaitoja, siivousryhmä, peliryhmiä ym.
- n. klo 12.00 Yhteinen lounas
Lounaan jälkeen mahdollisuus lepoon (30 min). Levon jälkeen iltapäivän toiminnassa esimerkiksi keittiötöitä, dokumentin katselu, pelailua, tietovisailua, kävelylenkkejä tms.
- n. klo 14.20 Iltapäiväkahvit ja välipala
- n. klo 14.45 Tilat yhdessä kuntoon, esimerkiksi pöytien pyyhkiminen, roskien vieminen ja eteisen lakaisu.
- klo 15.00 Päivätoimintapäivä päättyy
Ota yhteyttä
anu.virhia@aspa.fi, puhelimitse parhaiten tavoitettavissa 8:00-15:30
anna.haapalainen@aspa.fi, puhelimitse parhaiten tavoitettavissa klo 8:30-9:30 ja klo 14:00-15:00